Întrebări obișnuite

 • Cât costă o evaluare de apartament efectuată de SonarHome?

  Obținerea unei evaluări online a apartamentului este complet gratuită. Este suficient să utilizați instrumentul nostru de evaluare, să furnizați informații de bază despre proprietate și în câteva secunde veți primi o valoare estimativă a apartamentului și un raport de preț detaliat de descărcat în format PDF. În plus, o dată pe lună, complet gratuit, veți primi o actualizare a evaluării apartamentului.

 • Pe ce bază este efectuată evaluarea?

  Calculatorul online gratuit de evaluare imobiliară funcționează pe baza unui algoritm de inteligență artificială avansat, proprietar, care analizează datele de pe piața imobiliară, inclusiv sute de mii de anunțuri de pe cele mai mari portaluri imobiliare. Evaluările se bazează pe:
  - oferte unice de vânzare de pe portaluri;
  - caracteristicile apartamentului (cum ar fi: amplasamentul, suprafața, standardul de finisare, etaj, anul construcției sau prezența liftului în clădire);
  - prețurile curente de tranzacție ale apartamentelor similare din zonă.
  Instrumentul colectează instantaneu date despre apartamente similare din zonă și estimează valoarea proprietății în funcție de diverși factori - în acest fel, clientul primește de fiecare dată o evaluare fiabilă și la zi.

 • Prin ce se deosebesc prețurile de ofertă și prețurile de tranzacție?

  Prețurile de ofertă sunt prețurile menționate în anunțurile de vânzare. Aceste valori reflectă așteptările vânzătorilor și sunt negociabile. Sumele finale de vânzare – și, prin urmare, prețurile tranzacțiilor – sunt mai mici, adesea semnificativ. Potrivit datelor NBP (Banca Națională a Poloniei), valorile din oferte diferă de prețurile reale ale tranzacțiilor cu 8 până la 17%. Prețul final de vânzare al unui apartament depinde de mulți factori, de exemplu, abilitățile de negociere sau atractivitatea ofertei în comparație cu alte oferte. În plus, în multe cazuri, trebuie luat în considerare comisionul intermediarului, ceea ce reduce și mai mult suma primită în cele din urmă de vânzător.

 • Cum pot să raportez un apartament de vânzare?

  Pentru a ne informa despre dorința de vânzare a unui apartament, trebuie doar să completați formularul de pe site-ul SonarHome. După trimitere, veți primi un raport de evaluare a proprietății. Vom transmite imediat anunțul de vânzare a apartament către partenerul nostru – o agenție imobiliară locală care cunoaște perfect realitățile pieței locale. Oferirea unui apartament spre vânzare este gratuită și nu constituie nicio obligație. Puteți să decideți dacă doriți să colaborați cu noi după ce discutați cu agentul imobiliar.

 • Ce se va întâmpla după oferirea apartamentului spre vânzare?

  După completarea formularului, în căsuța dvs. de e-mail va fi trimis un raport de evaluare imobiliară. Dacă v-ați exprimat dorința de a vinde apartamentul, vom transmite imediat cererea dvs. partenerului local. Un agent imobiliar dedicat va aranja o convorbire gratuită cu dvs. și vă va spune mai multe despre posibilitățile de colaborare.

 • Ce voi afla în timpul unei convorbiri gratuite cu un agent imobiliar local?

  În timpul convorbirii gratuite, agentul imobiliar va interpreta datele din raportul de evaluare și vă va spune mai multe despre realitățile pieței locale. Pe baza experienței sale, va propune o strategie individuală de vânzări care vă va permite să maximizați profitul și să atrageți cât mai mulți clienți. În același timp, vă va prezenta posibilitățile și condițiile de colaborare.

 • Valoarea de evaluare este diferită de prețul de vânzare al apartamentului?

  Prețul de vânzare al apartamentului diferă de valoarea de piață a apartamentului. Prima este suma pe care cumpărătorul o poate plăti pentru achiziționarea proprietății – în practică, aceasta poate fi mai mică sau mai mare decât valoarea de piață a apartamentului. Multe oferte de vânzări imobiliare au prețuri exagerate sau sunt subevaluate, chiar și cu 30%. Acest lucru se datorează multor factori diferiți: pe de o parte – valoarea sentimentală ridicată sau mobilierul de înaltă calitate; pe de altă parte – amenințarea cu sechestrul, dorința de a vinde rapid sau costurile prea mari pentru proprietar. De asemenea, lipsa de cunoaștere a prețurilor de pe piața imobiliară contribuie la subestimarea sau supraestimarea valorii apartamentelor, dar acest factor poate fi eliminat cu ușurință folosind evaluarea gratuită SonarHome.

  Evaluarea apartamentului de către un evaluator, calculatorul online de evaluare imobiliară sau agentul imobiliar se referă întotdeauna la valoarea de piață a apartamentului. Merită să rețineți acest lucru, deoarece puteți câștiga sau pierde din diferența dintre evaluarea inițială și prețul final.

Trimiteți apartamentul dvs. la SonarHome și vedeți cât de simplă poate fi vânzarea